Huisslachting

Als zelfslachtende slager kunnen wij ook uw huisslachting diepvriesklaar maken.

De maandag is voor ons de slachtdag: die dag slachten wij de dieren die wij nodig hebben voor onze slagerij. Wij hebben dan ook ruimte om de dieren voor derden te slachten.


Hoe gaan wij te werk?

Wij vinden het fijn om dieren een dag voor de slacht in huis te hebben, zodat de dieren kunnen uitrusten van de reis die ze gemaakt hebben. Dit komt de uiteindelijke kwaliteit ten goede. De VWA-dierenarts verricht de levende keuring om 7 uur op de slachtdag. De geslachte keuring wordt gedaan door de KDS, ook op de slachtdag. Bij het slachten blijft de identificatie aan het dier met een natuurlijke hechting, zodat uw eigen dier altijd terug te vinden is. Nadat de uitslagen van de verschillende onderzoeken bij ons bekend zijn, worden de karkassen vrijgegeven voor verdere verwerking.


Na het slachten

Het karkas kan ook in zijn geheel weer worden opgehaald of bezorgd. Wanneer wij de karkassen diepvriesklaar maken, zal er overlegd worden op welke dag dit voor u het beste uitkomt. Het kan al na 24 uur koelen, maar een besterftijd van 1 of 2 weken is ook mogelijk. Het dier is helemaal voor uzelf, dus als u het in meerdere porties wilt, dan is dat geen probleem. Wij houden soort bij soort, en zetten desgewenst de bereidingswijze en de bereidingstijd op de soorten vlees. Erg handig als u het weer uit de diepvries haalt!