Ons bedrijf

Historie

Slagerij Bouwman is in 1933 opgericht door Jan Bouwman en Hennie Bouwman-Vrielink. Een soort herenhuis werd door vader Vrielink (de plaatselijke aannemer) verbouwd tot een slagerij op dit adres. Na de woelige oorlogsjaren werd de slagerij overgenomen door de dochter Gé Bouwman en haar man Freek Veldman. De naam werd veranderd in Bouwman-Veldman. De naam Bouwman bleef gehandhaafd tot ruim twintig jaar geleden kleinzoon Rob Veldman de slagerij overnam en de naam Bouwman aanhield als een soort eerbetoon.


Zelfslachtend

Iedere week slachten wij nog onze eiegen runderen, varkens, schapen en lammeren: voor zowel eigen slagerij als voor huisslachtingen. Wij voldoen aan de eisen van artikel 10 voor bedrijven. Door de jaren heen is de slachterij steeds gemoderniseerd en daarmee hebben wij een EEG-erkenning gekreden voor een internationaal slachtbedrijf. 

Ook kunnen wij uw huisslachting diepvriesklaar maken. Meer »


Volambachtelijk

Met trots vermelden wij dat wij als slagerij Bouwman een volambachtelijk bedrijf zijn. Dit is terug te zien in onze zelfgemaakte worst, salades, panklare producten, maaltijden en maaltijdcomponenten. Door het zelf slachten van de dieren zijn die producten extra vers en weten wij zeten dat het goed is. Het uitgangspunt van slagerij Bouwman is: "vanuit het basismateriaal (de dieren) een zo uitgebreid en kwalitatief mogelijk assortiment aanbieden".


Vers vlees

Een belangrijk item in ons bedrijf is ons vleesaanbod. Door de selectie van de dieren en eigen kwaliteitscontrole kunnen wij een zeldzame kwaliteit bieden van rund-, varkens- en lamsvlees. Ons aanbod is ook enorm groot: van varkenspootjes tot Pavantriham en van Nolder wappies tot lamsmerquezworstjes.