Rundvlees

Ons rundvlees is van topkwaliteit!

Onze koeien lopen in onze wei, dus in de vrije natuur, wat de kwaliteit ten goede komt.

Wij doen ons uiterste best u te laten genieten van een eerlijk en smaakvol stukje rundvlees. Dit kunnen wij niet alleen, maar wel in goed overleg met de boer.

Als ambachtelijke slager in Zuid-Drenthe is het een must om te zorgen voor echte topkwalitiet. Het rundvlees dat wij verkopen komt van het beste kwaliteit vrouwelijke vleesrassen, die op een dier- en milieuvriendelijke wijze zijn gefokt en gemest. Onze huisboer heeft, net als wij, een grote passie voor goed rundvlees.

Wij hebben het vervoer van de runderen in eigen hand. De afstand van de vervoerde dieren is nooit verder dan 15 kilometer.

In de zomermaanden mesten wij op een stuk land aan de rand van Zuidwolde 6 tot 8 dikbil dieren. Bij aankomst op ons bedrijf laten we de koeien altijd eerst minimaal 24 uur rusten.

Het slachten doen wij zelf in eigen bedrijf. Na het slachten gaat het vlees voor minimaal 48 uur de koelcel in om goed door te koelen. Drie all-round vakslagers zorgen ervoor dat het vlees op de juiste manier winkelklaar en panklaar wordt gemaakt.