Varkensvlees

Ons varkensvlees is zeldzaam lekker! Zo lekker dat varkensvlees weer een beleving mag zijn.

Elke maandagmorgen gaan wij vroeg op weg naar de boerderij van de G.J. v/d Vinne, Hendrikus Zomerweg in Alteveer om de levende varkens op te halen. Dit is een afstand van 7 kilometer. Na aankomst in de slagerij worden de levende varkens door een dierenarts gekeurd. Terwijl de varkens een heerlijke douche krijgen, volgt een rustperiode van enkele uren, wat weer ten goede komt aan de uiteindelijke kwaliteit van het varkensvlees. De varken hebben één IKB certificering maar ook 1 Beter Leven Ster van de Dierenbescherming. Wij slachten alleen vrouwelijke varkens, de zogenaamde Gelten. Ons varkensvlees ruikt helemaal tiptop in de keuken.

Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak, waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? Wij helpen je graag!


IKB

De letters IKB staan voor Integrale Ketenbeheersing. Het IKB-systeem is ontwikkeld om garanties te kunnen geven over de kwaliteit, herkomst en de productiewijze van vlees. Producten die binnen de IKB varkensregelijk vallen, komen van bedrijven en verwerkers waar gecontroleerd wordt op het gehele proces. De controle gebeurd door onafhankelijke instanties. Dit geeft u garantie voor vertrouwd en lekker varkensvlees.


Beter Leven Ster
  • De varkens krijgen meer ruimte.
  • De varkens krijgen beter afleidingsmateriaal.
  • De zeugen worden in groepen gehuisvest.
  • De biggen worden niet gecastreerd.
  • Gezondheid wordt planmatig aangepakt en het antibiotica wordt teruggedrongen.
  • Het veetransport is korter en beter.